Szondán keresztül táplálják Angelika anyát

Angelika anyát, aki élen járt az EWTN, vagyis az Örök Ige Televízió Hálózat megalapításánál, szondán keresztül táplálják, a 14 évvel ezelőtt elszenvedett két agyvérzése utóhatásaként.

A Hanceville-i örök imádást végző klarisszák Angyalos Boldogasszony kolostorának szóvivője szerint a 92 éves apáca korához és részben lebénult állapotához képest jól van.

„Tudomásom szerint részben tud csak táplálkozni. A szonda abban segít neki, hogy a szükséges tápanyagokat megkapja” – mondta Luka Johnasen, a kolostor zarándoklatok szervezésének igazgatója. Johnasen azt nyilatkozta a Katolikus Hírügynökségnek, hogy az elmúlt hetekben kezdték meg szondán keresztüli táplálását. „Az elmúlt hónapokban több viszontagságon is átesett. Angelika anya igazi harcos” – mondta.

Johnasen hozzátette, hogy Angelika anya bár ágyhoz van kötve, mégis fogad vendégeket a kolostori szobájában. „Kézszorítással képes kommunikálni, és a szemével jelez. Nyugtázza a látogatókat, amikor bemennek hozzá. Az apácák szerint sokat alszik napközben” – tette hozzá.

Az Ohio megyei születésű Angelika anya 1981. augusztus 15-én indította el az EWTN katolikus televíziót. Televíziós vezetők kétkedve fogadták kezdeményezését, mivel azt gondolták, hogy csekély kereslet van a katolikus tévézésre. A hálózati televízió honlapja szerint a műsorait naponta 24 órában sugárzó televízió 144 ország több mint 230 millió otthonába jut el kábelen és más technológián keresztül.

Ez év áprilisában, 92. születésnapján az apácák úgy nyilatkoztak, hogy Angelika anya a szenvedéseit az egyházért ajánlja fel.AZ EWTN

EWTN Global Catholic Network, in its 39th year, is the largest religious media network in the world. EWTN’s 11 global TV channels are broadcast in multiple languages 24 hours a day, seven days a week to over 400 million television households in more than 190 countries and territories. EWTN platforms also include radio services transmitted through SIRIUS/XM, iHeart Radio, and over 500 domestic and international AM & FM radio affiliates; a worldwide shortwave radio service; one of the largest Catholic websites in the U.S.; electronic and print news services, including Catholic News Agency, “The National Catholic Register” newspaper, and several global news wire services; as well as EWTN Publishing, its book publishing division.

MÉDIA

Az EWTN tartalmaival mindenhol jelen vagyunk. A legmodernebb technológiát alkalmazzuk annak érdekében, hogy tartalmainkat a lehető legtöbb platformon elérhetővé tegyük, így biztosítva mindenki számára, hogy bármikor és bárhol szabadon választhassa az EWTN Katolikus Világhálózat műsorait.