Elhunyt Angelika anya

Életének 92 évében vasárnap elhunyt Angelika anya, az EWTN, vagyis az Örök Ige Televízió Hálózat alapítója. Ahogy arról már korábban is beszámoltunk Angelika anyának 2001-ben agyvérzése volt, majd tavaly novemberben arról értesítették a sajtót, hogy szondán keresztül táplálják. Az Ohio megyei születésű Angelika anya 1981. augusztus 15-én indította el az EWTN katolikus televíziót. Kétkedve fogadták kezdeményezését, mivel azt gondolták, hogy csekély kereslet van a katolikus tévézésre. Jelenleg a műsorait naponta 24 órában sugárzó televízió 144 ország több mint 230 millió otthonába jut el kábelen és más technológián keresztül.


Az Örök Ige Televíziós Hálózatot 1981-ben hozta létre a kolostor garázsában

Rita Rizzo, a későbbi Angelica nővér 1923-ban született Ohio államban. 1944-ben lépett be a ferences örökimádó nővérek rendjébe Clevelandben. 1961-ben Alabamában megalapította az Angyalos Miasszonyunk kolostort és elkezdett hitoktatást végezni, plébániai előadásokat tartani, majd ezekről kazettasorozatokat készíteni néhány évvel később. Ez vezetett el első rádióprogramjához 1971-ben, amit pedig a televíziós munka és az Örök Ige Televíziós Hálózat megalapítása követett 1981-ben. Ez a televíziós hálózat ott is sikeresnek bizonyult, ahol más vállalkozások elbuktak, bár sokkal jobban finanszírozottak voltak. Angelica nővér 2000-ben mondott le az EWTN vezetéséről és a következő évben agyvérzést kapott, amelyből sosem épült fel és elvesztette beszédkészségét. Az utóbbi néhány hónapban szondán keresztül táplálták.

A Time magazin a legbefolyásosabb amerikai katolikus nőként tartotta számon

„Örök életre szenderülésével Angelica nővér az életszentség és az új evangelizáció iránti elkötelezettség örökségét hagyja maga után, amely mindannyiunknak ösztönzést ad” – nyilatkozta Carl Anderson, a Kolumbusz Lovagok főlovagja a CNA hírügynökségnek, amely az EWTN tulajdonában van. „Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy megismerhettem és segíthettem Angelica nővér munkáját a televíziós hálózat korai időszakában. Az évek során ez a kapcsolat erősödött és ma már a Kolumbusz Lovagok és az EWTN rendszeres partnerkapcsolatot vállal fontos projektekben.” A Time magazin a legbefolyásosabb amerikai katolikus nőként tartotta számon. Temetési szertartására április 1-jén kerül sor az általa, isteni sugallatra 1995-ben épített alabamai kolostor Legszentebb Oltáriszentség kegyhelyén.AZ EWTN

EWTN Global Catholic Network, in its 39th year, is the largest religious media network in the world. EWTN’s 11 global TV channels are broadcast in multiple languages 24 hours a day, seven days a week to over 400 million television households in more than 190 countries and territories. EWTN platforms also include radio services transmitted through SIRIUS/XM, iHeart Radio, and over 500 domestic and international AM & FM radio affiliates; a worldwide shortwave radio service; one of the largest Catholic websites in the U.S.; electronic and print news services, including Catholic News Agency, “The National Catholic Register” newspaper, and several global news wire services; as well as EWTN Publishing, its book publishing division.

MÉDIA

Az EWTN tartalmaival mindenhol jelen vagyunk. A legmodernebb technológiát alkalmazzuk annak érdekében, hogy tartalmainkat a lehető legtöbb platformon elérhetővé tegyük, így biztosítva mindenki számára, hogy bármikor és bárhol szabadon választhassa az EWTN Katolikus Világhálózat műsorait.