EWTN Németország

Az Angelica anya által alapított EWTN több mint 40 millió német anyanyelvű emberhez jut el Európa-szerte. „2000 októberében került adásba és indult az első német nyelvű műsor – emlékszik vissza Martin Rothweiler, a németországi programvezető –, ma már viszont éjjel nappal tudósítunk német nyelven.”

A változatos műsorok közvetítését teljes mértékben adományokból finanszírozzák. A csatorna műsorpolitikájának fontos részét képezik a rendszeres élő adások Rómából, valamint a nagy egyházi események közvetítése, mint például az Ifjúsági világtalálkozó.  A németországi EWTN a többi tagországhoz hasonlóan naponta közvetít élő szentmisét, elsődlegesen a kölni dómból, de szombatonként a kevelaeri Szűzanyakegyhelyről is élő adással jelentkeznek. Az EWTN programjában a hitélet mellett szerepelnek közéleti kérdéseket tárgyaló műsorok, személyes gondolatok, tanúságtételek, tanítások, valamint gyermekeknek szóló műsorok.

Legújabb műsoruk a Róma és a világegyház életét bemutató, „Vaticano” című hírmagazin, amit a magyar EWTN-t is kiszolgáló római központú EWTN szerkesztősége gyárt, de a németországi szerkesztőség szinkronizálja. Az EWTN programjai a nap 24 órájában elérhetők műholdon, regionális kábelhálózatokon, és fontos, hogy korlátozás nélkül az interneten is.

Az EWTN Katholisches TV, ahogy Németországban ismerik a német nyelvű EWTN-t, nagy figyelmet fordít arra, hogy az információk eljussanak az ország egész területére. Ebben nagy segítséget nyújtanak a médiamissziós szolgálatot teljesítők.

“Sok ember tapasztalja meg az Isten irgalmas szeretetét és a hit örömét, az EWTN által, amelyről mi naponta, a nézők leveleiből és telefonhívásaiból értesülünk.”

Martin Rothweiler, programvezető