Újabb fejlemény az ügyben

Nem mutattak ki kórokozót a laboratóriumi vizsgálatok a szombathelyi központi főzőkonyhán és a melegítő és tálalókonyhákon vett étel- és nyersanyagmintákban sem. Illetve negatív eredményt adott a gyümölcsleves elkészítéséhez használt fagyasztott gyümölcsök, meggy- és szilvaminták virológiai vizsgálata is – közölte az MTI érdeklődésére Horváthné Sélley Erzsébet főállatorvos, a Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának vezetője. Hozzátette: a laboratóriumba küldött több mint 60 étel-, alapanyag-, tisztítószerminták egyikében sem találtak kórokozót, ugyanakkor a főzőkonyhán használt fertőtlenítő hatású folyékony szappant a laboratóriumi vizsgálatok nem találták kellően hatékonynak, ezért annak további használatát megtiltották az élelmiszerláncban, valamint intézkedtek annak forgalomból való kivonásáról is. A főzőkonyha egyébként október 8-ától már ismét működhet.