Böjte Csaba mutat be hálaadó szentmisét az ötéves Bonum TV-ért

Ötéves fennállását ünnepli a katolikus szellemiségű magánadó, a Bonum Televízió. Ebből az alkalomból mutat be hálaadó szentmisét augusztus 9-én 20 órakor a pesti ferences templomban a csatorna fővédnöke, Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes.

Böjte Csaba: Sokféle média kínálja a portékáját a Kárpát-medencében! Esténként, ha az ember tévé elé ül, szinte fárasztó minden csatornát hosszan zongorázni. Az evangélium vigasztaló, bátorító, erőt adó tiszta üzenete – bár meg vagyok győződve, hogy nagy igény van rá – mégis ritkán jelenik meg tisztán, fogyaszthatóan a televízióban! Ezért is mondtam igent Jakab Péternek, mikor megkért, hogy taszítsam a Bonum Televízió szekerét!

A Bonum Televízió alulról szerveződő médiaközpont, és olyan feladatot tűzött maga elé célként, amellyel örömmel azonosulhatunk! A Kárpát-medencében szeretnénk megmaradni, igen, szeretnénk jókedvű munkával, vidám énekszóval, ropogós kacagással betölteni drága szülőföldünket, Isten Országát építeni! Biztos, hogy sok gond van, de ha összefogunk, erősebbek leszünk minden gondnál, imával, szeretettel győzni fogunk és megmaradunk! Mindezért nemcsak imádkozunk, hanem friss, vidám, az evangéliumból sarjadó igaz értékeket akarunk nap mint nap tálalni a média hatalmas svédasztalára! A Bonum Televízió által szeretnénk kisebb testvéri jósággal minél több otthon ajtaján bekopogni és bebocsájtást nyerni, hogy igaz hírekkel, jókedvvel, reménnyel segíthessük testvéreinket talpon maradni, eredményeket elérni, győzedelmeskedni a mindennapi gondok forgatagában! Azt szeretnénk, hogy családjaink bizalommal nézzenek a holnapba, jobban szeressék egymást és szép szülőföldünket, a Kárpát-medencét! Azt szeretnénk, hogy testvéreink bizalommal, élő hittel fogják meg mennyei Atyánk kezét, aki nemcsak megteremtett, de meg is hívott, hogy társai legyünk a világ továbbteremtésében, és ezáltal nőjünk fel arra, hogy egy asztalhoz ülhessünk Vele a szentek társaságában!

Ezért most vasárnap, augusztus 9-én zászlót bontunk, szeretettel meghívunk, hogy jöjj, imádkozzunk együtt nemes céljainkért, a Bonum Televízióért! Ezen a szép vasárnapon este 8 órától a pesti ferencesek nagytemplomában kezdődő szentmisén szeretnénk Isten áldását kérni munkánkra, bemutatni a Bonum Televízió csapatát, és meghívunk, hogy imával, munkával, anyagi támogatással te is segítsed ezt a nemes kezdeményezést, a Bonum Televíziót!

Nagy szeretettel várunk,
Csaba testvér