Az EWTN Római Irodája

Az EWTN Római Irodáját többnemzetiségű csapat működteti. A munkatársak Olaszországból, az Egyesült Államokból, Svájcból, Németországból és Kazahsztánból származnak. Mindegyikük egy kicsit más, de összeköti őket Angelica anya felhívása, melyben arra kér mindenkit, hogy juttassák el Krisztus üzenetét a világ minden szegletébe, a modern tömegkommunikációs eszközök segítségével.

Az iroda Róma szívében, a híres Via Della Conciliazionén található. Ez Róma egyik legfontosabb sugárútja, amely közvetlenül a Szent Péter térbe torkollva, a Vatikánba vezet. Az iroda jól felszerelt, a szerkesztőségi helyiségek napfényesek, és hozzá tartozik egy bájos terasz, amely a Szent Péter térre néz. Az EWTN Római Irodája gyártja a 30 perces Vaticano című hírmagazint, mely heti rendszeres hírösszefoglalót közöl a legfontosabb egyházi eseményekről. Híreket továbbít az EWTN washingtoni hírműsorába, az Esti Hírekbe, és az EWTN spanyol nyelvű hírműsorába. Szintén forgat riportokat, rövid tudósításokat az EWTN más műsorai számára, mint például az Otthon Jimmel és Joyjal, Világunk, vagy a heti életvédő magazin. A videók, televíziós tartalmak mellett az EWTN Római Irodája írott cikkeket, sajtóanyagokat és fényképes tudósításokat is közöl angol, spanyol és olasz nyelven. Ezeket elsősorban az EWTN saját sajtóorgánumai veszik át: a National Catholic Register című újság, a Catholic News Agency, valamint az ACI Stampa, ACI Prensa, és a ChurchPOP katolikus hírügynökségek. Folyamatosan készítenek helyszíni tudósításokat a Vatikánból, közvetítéseket adnak a mindenkori pápa legfontosabb eseményeiről, apostoli utazásokról, első kézből szerzik be az információkat a legfontosabb hírek hátteréről.

Alan Holdren, irodavezető, EWTN Rome

Az irodavezető, Alan Holdren szerint „Ha Angelica anya láthatná az EWTN Római Irodáját, biztosan az gondolná, hogy álma legalábbis részben már megvalósult!” Közvetlenül Angelica anya halála után az EWTN Római Irodájának munkatársai általános kihallgatáson vettek részt a Szent Péter téren Ferenc pápával, ahová magukkal vittek egy Angelica anyáról készült képet. Amikor a pápa Angelica anya portréja mellé ért, megállt, megáldotta a képet, és e szavakat mondta: „Ő már a Mennyben van”. A Vatikán közelsége miatt az Iroda munkatársai rendszeresen találkozhattak XVI. Benedek emeritus pápával is. 2017. március 31-én az Iroda kis küldöttsége lehetőséget kapott arra, hogy beszámoljon az emeritus pápának az EWTN Római Irodájának munkájáról, Benedek pápa pedig megköszönte erőfeszítéseiket, az Egyház és a katolikus hívek érdekében végzett áldozatos munkájukat.

A jelenleg működő, felújított irodát csupán másfél évvel ezelőtt, 2016. szeptember 9-én adták át. Az EWTN Római Iroda a már 37 éve működő, EWTN Katolikus Világhálózat szerves részeként működik. Ez a világ legnagyobb vallásos médiahálózata, amely 11 televíziós csatornán keresztül, számos nyelven közvetít katolikus tartalmakat 275 millió háztartásba, a világ 145 országában. Rádióadók és a legmodernebb médiafelületek segítségével katolikusok több generációjához szól.