860×90 – Fejléc
Lemondásra kérik a pápát

Lemondásra kérik a pápát

Közlemény

Nagy visszhangot keltett a Ferenc pápa lemondatásáról szóló hír, amely különböző formában, hangsúlyokkal terjedt a médiafelületeken. Bár a The Times megbízható forrásnak tűnt a szerkesztőségek számára, Antonio Socci olasz író, újságíró véleménye azonban semmiképpen sem tekinthető autentikus, szakértői álláspontnak.

A BonumTV és Vatikáni Szerkesztősége Ferenc pápa útmutatása nyomán a valóság kritikus szemlélésére törekszik, ám ugyanilyen megkérdőjelezhetetlen tekintély számunkra a mindenkori pápa személye, iránymutatása, a katolikus hit, és a Római Katolikus Anyaszentegyház egysége. A megosztó, túlzó, vagy megalapozatlan vélemények nem tükrözik a televízió hivatalos álláspontját.

BonumTV – Vatikáni Szerkesztőség

 

Lemondásra kérik Ferenc pápát az őt támogató bíborosok, erről tudósít a The Times napilap. A bíborosok attól félnek, hogy a pápa reformjai az Egyház szakadását okozzák, amely szerintük katasztrofálisabb lenne, mint az 500 évvel ezelőtti reformáció által okozott szakadás. A The Times az olasz katolikus újságíró és Vatikán-szakértő, Antonio Socci munkájából merít. A lap azt írja: a Ferenc pápára szavazó bíborosok jelentős része rendkívül nyugtalan, és a csoport most az erkölcsi rábeszélést fontolgatja, hogy meggyőzzék őt a nyugalomba vonulásról. Socci szerint azt szeretnék, hogy a helyére Pietro Parolin bíboros, a Vatikán államtitkára kerülhessen. A Vatikán egy másik szakértője szerint viszont nem lehetséges, hogy a hierarchia tagjai nyomás alá helyeznék a pápát. Akik ugyanis ismerik őt, azok tudják, hogy ez haszontalan lenne.

Szóljon hozzá Facebook-on keresztül